Over mij

Pamela Körner​

Pas op vergevorderde leeftijd kwam ik tot het maken van kunst. Ik geloofde dat ik niet creatief was, in de zin van origineel. Ik had gewerkt met voorbeelden en patronen maar niks kwam “uit mezelf”. Deze behoefte werd een uitdaging die ik wilde uitgaan. Ik begon met de tweejarige DIY Textile Art opleiding in Amsterdam. De nadruk lag op het leren van technieken om stof te manipuleren. Hier hield ik een liefde voor slow stitching aan over. Maar de textielkunst was het (nog) net niet.

Ik besloot me aan te melden bij een teken- en schildersopleiding. Ik wilde echter ook mezelf ontwikkelen. Ik vond de combinatie in de opleiding tot Holistisch beeldend kunstenaar in Opheusden. Hier leer(de) ik tekenen en schilderen met allerlei materialen maar ook boetseren en collages maken. Er is ruimte voor je proces, eigen inbreng en technieken, met name in het laatste jaar. Ook online heb ik vele workshops en cursussen gedaan en overal dingen opgepikt. Ik noem mezelf inmiddels een kunstenares in mixed media. Ik heb nu kennis van genoeg technieken om combinaties te maken. Zo word ik ook uitgedaagd want ik verveel me snel. Uit dankbaarheid aan de vele mensen die mij hebben geïnspireerd en hun kennis hebben gedeeld, wil ik op mijn beurt graag mijn kennis delen. Ik wil mensen op weg helpen creatief te zijn. De blokkades en twijfels in dat proces liggen immers nog vers in mijn geheugen. Ik ben enthousiast en we kunnen niet zonder elkaar!

Kunst is sinds internet geen zwoegen meer alleen in een achteraf kamertje of atelier maar bestaat bij de gratie van community, samen delen en leren van elkaar. Er is slechts één waarschuwing op zijn plaats: het kunstvirus is zeer besmettelijk: een workshop hier, een cursus daar, nieuwe materialen… Allemaal dingen die tijd en geld kosten en waar prioriteiten nodig zijn. Voor mij is het de meest lonende hobby geweest tot nu toe!

Mijn kunstenaar CV

Als dit CV je overweldigt zodat je denkt er maar nooit aan te moeten beginnen kan ik citeren:

“Elke reis van duizend mijl begint met de eerste stap.” Begin gewoon! Ergens. Bijvoorbeeld hier. Net als ik. Succes.